نکات طلایی تقویت اسپیکینگ آیلتس
1-برای تقویت اسپیکینگ خود صحبت کنید.
مانند هر مهارت دیگر، برای تقویت مهارت صحبت کردن، باید بیشتر صحبت کنید. با بیشتر و بیشتر صحبت کردن، اعتمادبهنفس شما افزایش پیدا میکند، اشکالهای خود را پیدا میکنید و میتوانید آنها را رفع کنید. اگر کسی را ندارید که با او اسپیکینگ تمرین کنید، بهتر است به سراغ سایتهایی بروید که بهصورت آنلاین شما را با زبانآموزانی از سایر نقاط جهان آشنا میکنند و امکان تمرین اسپیکینگ را برای شما فراهم میکنند.
2- صدای گوینده را تقلید کنید.
حتما شما هم گوینده، مجری، استاد دانشگاه یا بازیگری را میشناسید که صحبت کردن او برای شما جذاب و تحسینبرانگیز باشد. به جملههای آن فرد دقت کنید. بشنوید و سپس تکرار کنید. سعی کنید جمله شما کاملا شبیه به گوینده اصلی باشد. تلفظ، لحن و ریتم بیان جمله را در نظر بگیرید. این کار را تا جایی ادامه دهید که فکر میکنید میتوانید کاملا مثل او صحبت کنید. این کار برای تمرین دادن لبها، دهان و تارهای صوتی مفید است. همچنین باعث کاهش تاثیر زبان مادری شده و به بهبود لهجه کمک میکند.
3- موضوع انتخاب کنید و اسپیکینگ را تمرین کنید.
موضوعی انتخاب کنید و درمورد آن حرف بزنید. درمورد یک مقاله یا داستان حرف بزنید. درمورد جنگلزدایی، گرمای زمین، گرسنگی جهانی یا وضعیت اقتصادی بحث کنید. این بحثها میتوانند بسیار شخصیتر هم باشند. مثلا درمورد اینکه چگونه روز خود را سپری کردهاید، در کلاس زبان انگلیسی چه رخ دادهاست یا درمورد یک دستور غذایی حرف بزنید.
4- در جلسه اسپیکینگ آرامش داشته باشید.
به خاطر داشته باشید که خونسردی و حفظ آرامش در جلسه اسپیکینگ آیلتس بسیار مهم است. ممکن است بگویید که این کار فقط در حرف زدن عملی است ولی باید این را بدانید که در جلسه امتحان هر چه بیشتر آرامش داشته باشید بیشتر می توانید به سوالات پاسخ صحیح بدهید و برعکس این قضیه نیز صدق می کند . هر چه بیشتر استرس داشته باشید و هراسان باشید آزمون برای شما دشوار خواهد شد و نمی توانید روان و سلیس صحبت کنید.
5- با نحوه امتحان آیلتس به خوبی آشنا شوید.
هنگامیکه بدانید با چه بخشها و مراحلی در آزمون روبرو هستید بهتر و راحتتر می توانید به سوالات پاسخ دهید و می توانید از قبل آمادگی لازم را در خود ایجاد کنید و در نتیجه نمره بهتری در آزمون آیلتس کسب خواهید کرد. داوطلبان آزمون حتما باید درباره
*مدت زمان آزمون اسپیکینگ آیلتس چقدر است؟
*آزمون اسپیکینگ دارای چند بخش است ؟
*چه کسی عملکرد من را در آزمون ارزیابی می کند؟
بدانند.
6- فقط و فقط درباره سوالی که پرسیده شده صحبت کنید.
اشتباهی که در بعضی از زبان آموزان دیده شده اینست که آنها درباره سوالی که از آنها پرسیده شده صحبت نمی کنند و در عوض به حاشیه می پردازند. بهتر است درباره سوالی که از شما پرسیده شده صحبت کنید و همان موضوع را گسترش دهید.
7- لیستنینگ خود را تقویت کنید.
هرچه گوش خود را با لیستنینگ بیشتری تغذیه کنید، اسپیکینگ بهتری خواهیدداشت. اخبار، پادکستها یا موسیقی موردعلاقه خود را گوش کنید، سپس متن آنها را بخوانید. در مرحله بعد سعی کنید آنها را با تلفظ صحیح همراه گوینده یا خواننده تکرار کنید. هرچه بیشتر این تمرین را انجام دهید، سرعت تقویت اسپیکینگ شما بیشتر میشود.
8- کتاب داستان بخوانید .
داستانی انتخاب کنید که موضوعش برایتان جالب باشد. حتما به دنبال رمانهای سخت و طولانی نروید. از داستانهای کوتاه شروع کنید. یا داستانهایی را بخوانید که فیلم آنها را دیده اید .اگر به این شکل پیش بروید داستان خواندن برایتان بسیار جالب خواهد شد. سپس سعی کنید داستان را بازگو کنید . از اینکه هنگام تعریف کردن داستان مرتکب اشتباه شوید نهراسید.
9- روی لهجه خود کار کنید.
برای تمرین تلفظ و لهجه، متنی را بخوانید و صدای خود را ضبط کنید. به صدای خواندهشدن آن متن گوش دهید سپس آن را بلند بخوانید و سعی کنید مانند گوینده اصلی تلفظ کنید و لحن خود را تغییر دهید. به واژههایی که اشتباه تلفظ میکنید دقت کنید و سعی کنید آنها را اصلاح کنید .
10- از لغات و عبارات جدید بهره ببرید.
اگر از واژهها، اصطلاحها و نکتههای گرامری که در هنگام اسپیکینگ آموختهاید استفاده نکنید، آنها را از یاد خواهیدبرید. پس هر نکته جدیدی که یاد گرفتید، در گفتوگوهای همان روز بهکار ببرید.